Review Google Pixel XL
Google Pixel XL | Verwacht
Laten we er niet omheen draaien: de Google Pixel XL is niet alleen belangrijk, het is een van de belangrijkste dingen die Google ooit heeft gedaan op smartphonegebied. En ja, we hebben het over Google, de maker van een van de grootste besturingssystemen van smartphones in de wereld. Toch is Google er nooit echt in geslaagd om een smartphone te maken waar de meerderheid van de mensen mee wegliep. De eerdere Nexus lijn van Google stond vooral bekend als de smartphones voor de nerds. Google heeft er daarom goed aan gedaan om de naam van de nieuwste smartphone te veranderen. Daarmee hoopt Google een breder publiek aan te spreken en dat is ze wat ons betreft goed gelukt. De Google Pixel XL blinkt op meerdere fronten uit en is erin geslaagd om die-hard Android fans te blijven interesseren en Apple uit te dagen.
Voor en nadelen Google Pixel XL
[one_half spacing=”yes” last=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” class=”” id=””]
- Fantastische camera
- Snelle software
- Goede prijs/kwaliteit
[/one_half]
[one_half spacing=”yes” last=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” class=”” id=””]
- Gemiddelde batterijduur
- Geen opvallende opties
[/one_half]
Google Pixel XL specificaties
Scherm: 5,5 inch
Processor: 2x 2.15GHz & 2x 1.6GHz
RAM: 4GB
OS: Android 6.0.1
Opslag: 128GB
Accu: 3450mAh
Camera: 12MP achter, 8MP voor
Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.2
Afmetingen: 154.7×75.7×8.5 mm
Gewicht: 168g
Google Pixel XL review
Uiterlijk Google Pixel XL
De uitstraling van de Google Pixel XL is ten opzichte van concurrenten als Apple en Samsung een beetje saai. Geen gebogen scherm, geen uitvoering in hippe rosé-goud kleuren, maar gewoon een degelijke metalen behuizing met een glazen voorkant. Het is absoluut niet lelijk, maar voor sommige mensen misschien een beetje te gewoon. Daarnaast spreken de kleurstellingen van de Google Pixel XL ook niet echt tot de verbeelding, met de combinaties zwart-grijs en zilver-wit. Dit maakt allemaal natuurlijk een stuk minder uit als de inhoud van het toestel meer te bieden heeft en gelukkig is dat het geval.
Fantastische camera Google Pixel XL
Google claimt dat de camera van de Google Pixel en de Google Pixel XL de beste is die een smartphone op dit moment heeft te bieden. Dit wordt ook onderschreven door DXOMark, een onafhankelijke partij die onderzoekt wat de beste cameratelefoons van het moment zijn. In deze lijst staat de naam van de Google Pixel op de eerste plaats. En niet zonder reden. De 12.3 megapixel camera in de Google Pixel XL is voorzien van een f/2.0 lens en dat is dezelfde combinatie die zo succesvol was in de Google Nexus 6P. De onderliggende hardware is voor de Google Pixel XL wel anders en er is nog meer dan genoeg andere software aanwezig om je foto’s er op hun best uit te laten zien.
De resultaten van de camera mogen er dan ook zijn. Met de HDR+ optie aan maakt de camera van de Pixel XL indrukwekkend gedetailleerde foto’s. De foto’s die buiten worden genomen konden de kleuren goed in beeld brengen, zonder dat deze erg ‘gemaakt’ overkomen. Blauwe luchten blijven blauwe luchten, zonder de kleur en het contrast van de voorgrond te verliezen. Ook portretfoto’s binnen zijn van een hoge kwaliteit. De foto’s zijn scherp en verliezen niet het contrast van de achtergrond.
Naast de 12.3 megapixel camera aan de achterkant is de XL ook voorzien van een selfiecamera aan de voorkant. Deze 8 megapixel camera maakt uitstekende selfies, maar heeft bij minder licht wel wat meer moeite. Dit is voornamelijk te wijten aan de lensopening van f/2.4 die minder licht binnenlaat. Voor een selfie tijdens het stappen ben je dus aangewezen op de camera aan de achterkant, die door middel van de flitser je beste dansmoves beter op de foto zet.
Snelle software Google Pixel XL
Google heeft bij de Pixel XL meer aandacht besteed aan de software dan aan de hardware en niet zonder reden. De Pixel XL is voorzien van een schone versie van Android 7.1 Nougat en is daardoor in staat om erg snel te functioneren. Google heeft extra aandacht besteed aan de zogenoemde touch latency. Dit is de tijd, of vertraging, die er optreedt op het moment dat je het scherm aanraakt en dat waarop de telefoon de aanraking registreert. In vergelijking met andere toptoestellen is inderdaad merkbaar dat er weinig vertraging optreedt bij de aanraking, maar toch nog meer dan bij bijvoorbeeld de Apple iPhone 7. Bij het openen van de appstores van de Apple iPhone 7 en de Google Pixel XL is die van de Pixel wel aanzienlijk sneller en dat is natuurlijk wel het belangrijkste.
Naast de snelle software is de Pixel ook voorzien van Google Assistent. Dit is de Siri van Google. Met de home button of de woorden “Ok, Google” wordt de Google Assistent gestart en is het mogelijk om vragen te stellen of acties door te geven, zoals het zetten van een wekker. Google Assistent is goed in staat om basis acties en vragen te beantwoorden, maar als het iets moeilijker wordt dan is Google Assistent niet je beste vriend. Is Google Assistent een feature waardoor je de Google Pixel XL zou aanschaffen? Nee, op dit moment nog niet. Maar Google heeft grote plannen in de toekomst om Google Assistent te integreren in apps. Het heeft een tijd geduurd voordat Siri volledig was geïntegreerd in IOS, maar dat heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Stay tuned!
De batterijduur van de Google Pixel XL
Je zou denken dat een telefoon van 5,5 inch genoeg ruimte heeft om wat vrij te maken voor extra batterijruimte. Veel van deze ruimte is echter gebruikt om het hoge resolutiescherm van de Pixel optimaal te laten draaien. Dit gaat wel ten koste van de batterijduur en dat is goed te merken. Als je het gebruik van de Pixel XL beperkt tot WhatsApp, je mail bekijken, Facebook en Twitter ben je prima in staat om het meer dan een dag te redden op de batterij van de Google Pixel XL. Batterij consumerende games en videostreaming zorgen er echter voor dat de batterij van de Pixel je niet meer de dag doorhelpt, sterker nog: de batterij houdt het bij dit gebruik maximaal 12 uur vol. Omdat de Pixel niet beschikt over draadloos opladen zal je bij het spelen van games of kijken van video’s je oplader toch wel mee moeten nemen. Een voordeel is weer dat je met fast charging de Pixel binnen 15 minuten weer kan opladen voor 7 uur langer gebruik.
Opties van de Google Pixel XL
Zoals we al eerder hebben genoemd heeft Google bij de Pixel meer ingezet op de software dan op de hardware. Hierdoor ontbreken er een aantal opties die bij concurrerende toestellen wel aanwezig zijn. Zo is de Google Pixel XL niet waterdicht en kun je het geheugen van het toestel niet uitbreiden. De Pixel XL is alleen beschikbaar in een variant met 32 en 128GB intern geheugen. Hierdoor moet je misschien nog een weloverwogen keuze maken tussen deze 2 varianten, mocht 32GB niet voldoende voor je zijn. Dit zal je uiteraard in de prijs merken.
Conclusie Google Pixel XL
Met de Google Pixel XL wil Google mensen een alternatief geven voor de Apple iPhone 7. De Google Pixel XL is dit gedeeltelijk wel en gedeeltelijk niet. De prijs zit in ieder geval wel op het hetzelfde niveau als de iPhone, maar is deze prijs te rechtvaardigen voor een toestel dat op bepaalde fronten niet bepaald uitblinkt? Het toestel is niet perfect, maar het is nog steeds een degelijk alternatief voor de iPhone. Vooral als je op zoek bent naar eenvoud is de Pixel XL een goede keuze. Met een paar software updates is de Pixel XL in ieder geval een toestel om rekening mee te houden!
Google Pixel XL accessoires kopen
Voor alle Google Pixel XL accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Google Pixel XL accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.
Bekijk Google Pixel XL accessoires